Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Καταθέστε τις προτάσεις σας!

Εάν θέλετε να κάνετε κριτική για την κατάσταση που επικρατεί ή έχετε ιδέες/προτάσεις για βελτίωση του Τμήματός μας, καταθέστε την στο παρόν ιστολόγιο για να την επεξεργαστούμε. Εάν δεν θέλετε να τη δημοσιοποιήσετε στο ιστολόγιο, μπορείτε να μου τη στείλετε με e-mail και εγώ θα τη μεταφέρω σεβόμενος την ανωνυμία σας.

6 σχόλια:

  1. Κύριε Στεφανίδη είμαι επί πτυχίο φοιτητής της σχολής μας.Προσωπικά νομίζω ότι αυτό που λείπει από το τμήμα μας είναι η επιλογή κατεύθυνσης.Κάποιοι από μας επέλεξαν για παράδειγμα να μην ασχοληθούν με τον προγραμματισμό αλλά με πληροφοριακά συστήματα και όμως είμαστε υποχρεωμένοι να δίνουμε μαθήματα ακόμα και στο 8ο εξάμηνο που είναι προγραμματιστικά.
    Επίσης νομίζω ότι λείπει η συνεργατική επικοινωνία μεταξύ καθηγητή και φοιτητή.Αναπάντητα email,κλειστές πόρτες γραφείων ακόμα και απουσία από το μάθημα.
    Όλα αυτά που έχετε αναρτήσει ειναι σωστά και σημαντικά.
    Το πιο σημαντικό όμως πιστεύω πωσ είναι η σχολή μας να παρέχει περισσότερα κίνητρα και όχι μια ξερή τετραετία.
    Σας ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το θέμα των κατευθύνσεων είναι σημαντικό και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Έχει να κάνει και με τη δημιουργία τομέων στο Τμήμα μας. Έχεις απόλυτο δίκιο στο ότι πρέπει να δίνουμε κίνητρα στο φοιτητή κατά τη διεξαγωγή των μαθημάτων. Σ' αυτό παίζει σημαντικό ρόλο, κατά την άποψή μου, μια καλή πτυχιακή εργασία. Κάτι που τελευταία το αποφεύγουν όλο και περισσότερο οι φοιτητές μας. Ίσως γιατί έχει γίνει πιο εύκολο να περνούν τρία κατ' επιλογήν μαθήματα. Είναι η εκδίκηση, που λέω εγώ, του εύκολου. Έχω αρχίσει να σκέφτομαι πως θα είναι καλύτερα να κάνουμε υποχρεωτική την πτυχιακή εργασία σε συνδυασμό με την ελάττωση των μαθημάτων που διδάσκονται ανά εξάμηνο. Τα 7-8 μαθήματα ανά εξάμηνο είναι πολλά για να διδαχτούν και να αφομοιωθούν όπως πρέπει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Στεφανίδη
    Συγχαρητήρια για την δημιουργία αυτού του blog..Νομίζω οτι τέτοιες κινήσεις δείχνουν ποίος πραγματικά νοίαζεται για το τμήμα της Εφαρμοσμένης Πληροφορικής..Ξέρω οτι το ερώτημα μου είνα χρονικά άτοπο καθώς αύριο είναι οι εκλογές και είναι απόλυτα φυσιολόγικο να σας απασχολούν περισσότερο.Είμαι φοιτητής στο πρώτος έτος και είμαι υπο μεταγραφή. Το παράπονο μου λοιπόν ειναι οτι είναι 17 Φεβρουαρίου έχουμε μπεί στο 2ο εξάμηνο και οι μεταγραφές δεν έχουν ακόμα πραγματοποιηθεί σε αντίθεση με άλλα τμήματα άλλων πανεπιστημίων αλλα και του ΠΑ.ΜΑΚ.Απορώ πραγματικά πως μπορεί να υπάρχει αυτή η κατάσταση στο πανεπιστήμιο Μακεδονία που σε θέματα οργάνωσης είναι ανώτερο απο πολλά άλλα.Εφόσον είμαστε με μεταγγραφή (χρησιμοποιώ πληθυντικό καθώς είμαστε πολλοί) δεν μπορούμε να πάρουμε τα βιβλία ούτε του 2ου εξαμίνου, δεν μπορούμε να πάμε στην λέσχη,δεν μπορούμε να γραφτούμε στην βιβλιοθήκη,δεν μπορούμε να ψηφίσουμε.Οταν απευθυνόμαστε στην γραμματεία μας αντιμετωπίζουν με αδιαφορία.Τι θα γίνει με αυτή την κατάσταση; Σας παρακαλώ αφιερώστε λίγο χρόνο στα παραπάνω..Σας εύχομαι καλή επιτυχία αύριο.. Εγώ σας στηρίζω άσχετα αν δεν έχω δικαίωμα να ψηφίσω....
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε Στεφανίδη ευχομαι καλι επιτυχια στις εκλογες (πιστευω οτι είστε 'φαβορί') πάντως όταν εκλεγείτε θα ηθελα να κοιταξετε λιγο το γεγονός οτι δεν μπορεί κάποιος να βελτιώσει τον βαθμό του ,ειναι κρίμα να εχεις 5 σε καποια μαθήματα επειδι κάτι συνέβει και να μην μπορείς να κάνεις τπτ γι'αυτό................θα το εκτειμούσα πολύ ευχαριστώ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είμαι υπό μετεγγραφή.Δεν μπορώ να δηλώσω συγγράμματα.Δε μπορώ να δανειστώ βιβλία από τη βιβλιοθήκη.Δεν έχω mail στο uom και Α.Μ,συνεπώς δεν μπορώ να ανοίγω τους Η/Υ στο ΚΕΥΠ και να μπαίνω σε ιστοσελίδες κάποιων μαθημάτων.Έδωσα εξετάσεις χωρίς να με κατοχυρώνει κάποιος,παρά μόνο με προσωπική συνενόηση με τους καθηγητές.Δεν έχω το δικαίωμα να ψηφίζω ούτε καν να πηγαίνω στη λέσχη!Δεν μπορώ να βάλω φοιτητικό ιντερνετ γιατί πρέπει να έχω Α.Μ.!Τι κατάσταση είναι αυτή;Στο τμήμα της Διοίκησης Επιχειρήσεων είχαν γίνει εδώ και καιρό οι εγγραφές των μετεγγραφέντων, τη στιγμή που το δικό μας τμήμα δεν είχε ούτε πρόεδρο!!!Οι δηλώσεις μαθημάτων και συγγραμμάτων(στο students web όπου δεν μπορώ να μπω όπως είπα)λήγουν αυτήν την Παρασκευή.Εγώ περιμένω ακόμη τη μετεγγραφή μου για να διαγραφώ από το πανεπιστήμιο στο οποίο πέρασα και τέλος να γραφτώ στο uom.Φυσικά αυτή η διαδικασία απαιτεί χρόνο και συνεπώς αποκλείεται να διεκπεραιωθεί μέχρι την Παρασκευή.Θα σας παρακαλούσα λοιπόν να ασχοληθείτε με το θέμα των μετεγγραφών το συντομότερο δυνατόν.Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Λίγη υπομονή χρειάζεται να κάνετε όλοι οι υπό μεταγραφή. Θα μεταφέρω το σχόλιό σου στον Πρόεδρο του Τμήματος και θα ζητήσω από τη Γ.Σ (που ελπίζω να γίνει σύντομα - κατά πάσα πιθανότητα την προσεχή εβδομάδα) να δοθεί παράταση για τα συγγράμματα. Θέλω να είμαι βέβαιος πως ένα από τα θέματα που θα έχουμε στη Γ.Σ θα είναι οι μεταγραφές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή