Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Αποτελέσματα εκλογών

Οι εκλογές ολοκληρώθηκαν σήμερα χωρίς προβλήματα και επόμενος Πρόεδρος του Τμήματος είναι ο συνάδελφος Α. Μανιτσάρης.
Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους φοιτητές που προσήλθαν και ψήφισαν. Η διαδικασία της καθολικής ψηφοφορίας των φοιτητών έτυχε θερμής υποδοχής από το σώμα των φοιτητών, αποτελεί πλέον κατάκτηση του Τμήματος και αποδείχθηκε στην πράξη ότι είναι εφαρμόσιμη αρκεί να υπάρχει θέληση και οργάνωση.
Για την ιστορία θα αναφέρω και τα αποτελέσματα, τα οποία έχουν ως εξής (ανά κατηγορία ψηφισάντων):

Μέλη ΔΕΠ:
Α.Μανιτσάρης: 16/31
Ι. Παπαδημητρίου: 1/31
Γ. Στεφανίδης: 12/31
Λευκά: 2/31
Άκυρα: 0

Φοιτητές:
Α.Μανιτσάρης: 171/339
Ι. Παπαδημητρίου: 7/339
Γ. Στεφανίδης: 153/339
Λευκά: 4/339
Άκυρα: 4/339

Να σημειώσω εδώ ότι από τους 339 φοιτητές που ψήφισαν, οι 216 είναι προπτυχιακοί, οι 71 είναι μεταπτυχιακοί και οι 52 είναι υποψήφιοι διδάκτορες.

ΕΤΕΠ:
Α.Μανιτσάρης: 2/3
Ι. Παπαδημητρίου: 0
Γ. Στεφανίδης: 1/3
Λευκά: 0
Άκυρα: 0

ΣΤΑΘΜΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕΣΟΙ ΟΡΟΙ:
Α.Μανιτσάρης: 51,90%
Ι. Παπαδημητρίου: 2,60%
Γ. Στεφανίδης: 41,01%
Λευκά: 4,02%
Άκυρα: 0,47%

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όσους με τίμησαν με την ψήφο τους, συναδέλφους και φοιτητές, και να δεσμευτώ ότι θα συνεχίσω να προσπαθώ για τη βελτίωση του Τμήματός μας, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις μου.

Ειλικρινά,

Γιώργος Στεφανίδης

12 σχόλια:

  1. Κύριε Στεφανίδη μην στεναχωριέστε...όλα μέσα στο πλάνο είναι.
    Εσείς μην λυπάστε για τίποτα. Γνωρίζουμε ότι θέλετε το καλό του τμήματος άλλα κάποιοι δυστυχώς δεν ψηφίζουν με το χέρι στην καρδιά.
    Συνεχίστε όπως πριν γιατί αυτόν τον καθηγητή αγαπάμε όλοι μας και αυτό δεν θα αλλάξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν στεναχωριέμαι και πολύ περισσότερο δεν λυπάμαι γιατί αν κανείς κάνει προσεκτική ανάλυση του "οι 216 είναι προπτυχιακοί, οι 71 είναι μεταπτυχιακοί και οι 52 είναι υποψήφιοι διδάκτορες" θα καταλάβει ότι οι ενεργοί φοιτητές του Τμήματος από αυτούς που ήρθαν και ψήφισαν είναι με το μέρος μου, δηλαδή θεωρούν ότι κάποια πράγματα στο Τμήμα πρέπει να αλλάξουν. Και θα αλλάξουν. Και μέσα από αυτό το blog θα σας κρατώ ενήμερους για πολλά. Πρέπει όλοι μας να κάνουμε αυτό το ιστολόγιο χώρο προβληματισμού και δημοσιοποίησης των προβλημάτων του Τμήματος. Με σοβαρότητα ανάλογη με αυτή που δείξατε σήμερα πρέπει καθώς περνάτε από αυτό το Τμήμα να δημοσιοποιείτε τις απόψεις σας για τις σπουδές που ονειρευτήκατε να κάνετε και για το επίπεδο σπουδών που σας παρέχουμε. Σας το ξαναλέω: είναι πολύτιμο για μένα ως δάσκαλο να ξέρω τη γνώμη των ενεργών φοιτητών. Και μέσα στο μάθημα δεν έχουμε το χρόνο ούτε μπορούμε να τον αφιερώνουμε για τέτοιου είδους συζητήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κ. Στεφανίδη με στεναχωρεί το γεγονός ότι άκομη και οι λεγάμενοι ενεργοί φοιτητές (ή μάλλον η πλειοψηφία τους) δεν είναι καθόλου ενεργοί, με λίγα λόγια (και συγγνώμη για την έκφραση) πιόνια της μεγάλης τους παράταξης. Θα πρέπει να ξέρετε ότι δεν υπάρχει περίπτωση οι πραγματικοί φοιτητές που είμαστε εμείς και που ερχόμαστε σε κάθε μάθημα, να μην διακρίνουμε έναν καθηγητή που το βλέπουμε σε κάθε μάθημά του από έναν άλλον που εμφανανίζεται μόνο στα χαρτιά του μαθήματος και από εκεί και πέρα δεν υπάρχει πουθενά (μερικοί μέχρι και το πρόσωπό του δεν ξέρουν). Το γεγονός και μόνο που δεν πήρατε τουλάχιστον την πλειοψηφία των φοιτητών αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι το τμήμα μας παραμένει ακόμη στα χέρια των συμφεροντολόγων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλα κρίθηκαν στην ώρα. 9.30 - 12.30; Αν είναι δυνατόν! Μόνο οι οργανωμένοι θα πήγαιναν να ψηφίσουν κυρίως. Δεν έπρεπε να το δεχτείτε αυτό. Εύχομαι ολόψυχα να βάλετε και του χρόνου υποψηφιότητα και να συνεχίσετε την προσπάθεια σας. Λυπάμαι πραγματικά όχι μόνο γιατί δεν βγήκατε εσείς που είχατε ένα όραμα, αλλά γιατί βγήκε ένας καθηγητής, ο οποίος είναι απών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε μια συζήτηση με έναν που εργάζεται ως σύμβουλος επιχειρήσεων αναφέρθηκαν τα εξής:
    Αν και θα έπρεπε οι απόφοιτοι του τμήματος να είναι οι πρώτοι που θα απορροφηθούν στον συγκεκριμένο κλάδο λόγο του διττού χαρακτήρα της σχολής, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Επίσης στον κλάδο της πληροφορικής προτιμούνται απόφοιτοι άλλων τμημάτων, μάλιστα ακόμη και από ΤΕΙ, γιατί θεωρείται ότι έχουν καλύτερη κατάρτιση. Έτσι το μεγάλο μέρος των αποφοίτων της σχολής αναζητά μία θέση στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Δυστυχώς αυτή η απαξίωση του πτυχίου δεν έδειξε να συγκινεί πολλούς βολεμένους και μη. Για αυτό άλλωστε ανατέθηκε σε κάποιον ο οποίος είναι απών από τα αμφιθέατρα, δεν απαντάει ποτέ σε απορρίες αλλά σε στέλνει στους "συνεργάτες" του (μηπώς μπορεί και να απαντήσει) να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της σημερινής εποχής. Μάλλον θα εκτιμήθηκε η ικανότητα του ως διαχειριστή. Το ζητούμενο είναι ότι με τυπωμένες λίστες με τα ονόματα φοιτητών που θα έρθουν να ψηφίσουν τον "δικό" μας και με κομματικό μηχανισμό που μόνο τις εντυπώσεις κοιτάει χάθηκε μια ευκαιρία κάτι να αλλάξει. Τα ίδια θα γίνονταν και αν η άλλη μεγάλη παράταξη είχε τη δύναμη να το πράξει. Δεν ξέρω αν μπορεί κάτι να αλλάξει αλλά σίγουρα δεν πρόκειται να γίνει με αυτόν τον τρόπο. Εύχομαι να συνεχίσετε την προσπάθεια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το πρόβλημα που θίγεις είναι σοβαρό. Και πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε όλοι. Διδάσκοντες και διδασκόμενοι. Και είναι καιρός να συνειδητοποιήσουν κυρίως οι φοιτητές ότι στο ΠαΜακ, και κατ' επέκταση στο Τμήμα μας, λειτουργεί ένας παρακομματικός μηχανισμός (και στα δύο μεγάλα κόμματα) που στηρίζει όργανα διοίκησης που δεν έχουν ως πρώτο τους μέλημα τη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και τον εκσυγχρονισμό των σπουδών. Αυτός ο παρακομματικός μηχανισμός σε επίπεδο φοιτητών στηρίζεται σε μια ηγετική ομάδα η οποία διαπλέκεται μέσω και της φοιτητικής εκπροσώπησης με μερίδα καθηγητών ποικιλοτρόπως. Και υπάρχουν και οι παρατρεχάμενοι που ελπίζουν σε κάποιο βόλεμα και έναν καλό διορισμό με την αποφοίτησή τους χωρίς να ενδιαφέρονται ούτε για το τι σπουδάζουν ούτε για το ποιοι και πώς διδάσκουν. Είναι αυτοί που λες ότι έρχονται να ψηφίσουν τον "δικό" μας. Μόνο που κάποια στιγμή πρέπει να αναρωτηθούμε και να αποκαλύψουμε τι σημαίνει αυτό τον "δικό" μας. Δεν είναι τυχαίο που οι απόφοιτοι του Τμήματος από εξειδικευμένες θέσεις εργασίας κατάντησαν να προσμένουν διορισμό στη μέση εκπαίδευση (τους άλλους διορισμούς τους πετυχαίνουν οι παρατρεχάμενοι). Τα δε τελευταία χρόνια η απαξίωση του πτυχίου τείνει να ολοκληρωθεί με τη δημιουργία μεταπτυχιακών τμημάτων (καλή ώρα και το δικό μας) όπου και εκεί υπάρχουν ενδείξεις διαπλοκής. Να είναι τυχαίο ότι σε τούτες τις εκλογές ήρθαν να ψηφίσουν πάνω από 20 μεταπτυχιακοί από την Κοζάνη;

    Είναι αυτονόητο ότι θα συνεχίσω την προσπάθεια, και μάλιστα εντονότερα, γιατί πέρα από όλα τα άλλα θέλω να ανήκω σε ένα Τμήμα που θα έχει τη φήμη ενός καλού τμήματος. Και καλό τμήμα είναι αυτό που κάνει έρευνα και παράγει καλούς πτυχιούχους μέσα από ένα σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μήπως ο "παρακομματικός" μηχανισμός λειτουργεί σε όλα τα κόμματα; Δεν σας προβληματίζει το γεγονός ότι τον Ιούνιο, που θα εκλεγόσασταν σχεδόν σίγουρα, ήρθαν τα ΕΑΑΚ και τα σπάσαν, ενώ τώρα όλες οι αριστερές παρατάξεις που θα μπορούσαν να σας στηρίξουν (κόντρα στις μεγάλες παρατάξεις που στήριξαν τον νικητή) απείχαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φυσικά και με προβληματίζει και μάλιστα από πολλές απόψεις. Πάντως πρέπει να ξέρεις ότι τη μέρα των εκλογών ήρθαν δυο τρεις φοιτητές και μου είπαν "σήμερα οι φοιτητές δεν ψηφίζουν σύμφωνα με ότι τους είπαν οι παρατάξεις"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο μύθος της καθολικής ψηφοφορίας.

    Οι θιασώτες της καθολικής ψηφοφορίας μπορούν να πανηγυρίσουν σήμερα. Οι φοιτητές ψήφισαν ελεύθερα και ακομμάτιστα. Ελεύθερα και ακομμάτιστα επέλεξαν ως πιο δημοφιλή και άξιο έναν καθηγητή που δεν πατάει στα μαθήματα, έναν καθηγητή που στην κυριολεξία ξεζουμίζει τους υπ.διδάκτορές του φορτώνοντας τους τα δικά του καθήκοντα, έναν καθηγητή που η συμπεριφορά του στις εξετάσεις (τότε μόνο βλέπουμε το πρόσωπό του)- συμπεριφορά που ταιριάζει γάντι σε κακοεκπαιδευμένο μπάτσο αλλά όχι σε ακαδημαϊκό- θίγει την αξιοπρέπεια όλων μας. Ελεύθερα και ακομμάτιστα λοιπόν οι φοιτητές επέλεξαν ως πιο ανάξιο (μόλις 7 ψήφους) έναν καθηγητή με αποδεδειγμένο ήθος, που χαίρεσαι να πηγαίνεις στα μαθήματά του, που δεν μπλέχτηκε ποτέ το όνομά του σε ύποπτα "προγράμματα", που σε κρίσιμα ζητήματα (δίδακτρα στο μεταπτυχιακό) στάθηκε στο πλευρό των φοιτητών σταθερά αλλά αθόρυβα, όπως ταιριάζει σε ακαδημαϊκό δάσκαλο και όχι σε φοιτητοπατέρα.
    Ε λοιπόν όχι. Η αριστερά δεν είχε κανένα λόγο να νομιμοποιήσει αυτό το πανηγύρι. Η καθολική ψηφοφορία μπορεί να ακούγεται ωραία αλλά δεν είναι. Ας φανταστούμε τί θα γίνει στο τμήμα μας:
    - Ο κ. Μανιτσάρης, θα μπορεί να κάνει περίπου ότι θέλει και να νομιμοποιεί την αυταρχική συμπεριφορά του στο όνομα της βούλησης των 170+ φοιτητών που τον ψήφισαν
    - Η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ μπορούν να παριστάνουν τις αθώες περιστερές. Δεν έχουν κανένα λόγο να πουν ποιόν ψήφισαν, με ποια κριτήρια, δεν έχουν καμιά ευθύνη απέναντι στους φοιτητές, όπως οφείλουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις. Μπορούν να κρύβονται πίσω από την ανωνυμία του πλήθους των φοιτητών και από την άλλη να χρησιμοποιούν αυτούς τους φοιτητές ως "προίκα" για διάφορα ανταλλάγματα κάτω από το τραπέζι.
    Αυτά δεν τα γράφω γιατί θέλω να θίξω τον κ. Στεφανίδη που κατέβηκε πρόεδρος και ζητούσε τη μαζική συμμετοχή φοιτητών. Τα γράφω γιατί βλέπω με καλό μάτι να πολλαπλασιάζονται φωνές πανεπιστημιακών που όσο εγώ σπούδαζα στο παμακ δυστυχώς σιωπούσαν. Αυτό που με προβληματίζει είναι το πώς η ανάγκη για ριζική αλλαγή θα γίνει κοινή συνείδηση. Και δεν γίνεται κοινή συνείδηση όταν επιλέγονται πρσωπικές στρατηγικές, όταν οι αριστερές δυνάμεις του πανεπιστημίου δεν είδαμε από τους προοδευτικούς καθηγητές μια στάση συνέπειας, αγωνιστικότητας, σταθερής διεκδίκησης. Αν ακόμα ήμουν φοιτητής του τμήματος θα ήμουν προσωπικά σε τρίλημα; αποχή (ως στάση αρχής), Παπαδημητρίου (ψήφο σε έναν προοδευτικό καθηγητή με ελάχιστες πιθανότητες να νικήσει) ή ψήφο στον Στεφανίδη που είχε σοβαρές πιθανότητες να βγει αλλά που η αλλαγή που υποσχόταν δεν με επειθε ότι θα ήταν ριζική;
    Στο επόμενο διάστημα θα έχουμε την ευκαιρία να συναντηθούμε φοιτητές και καθηγητές. Από τη στάση του καθενός στα κεντρικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την εφαρμογή των αντιδραστικών νόμων, την διαφάνεια στην έρευνα, την κατάργηση των διδάκτρων και την απεμπλοκή από τη χούντα της ΔΑΠ, θα κριθεί το πόσο είναι διατεθιμένος ο καθένας να παλέψει για κάποια πράγματα

    Δ. Χατζηκώστας,
    πρ. φοιτητής Εφ. Πληροφορικής
    μέλος του ΔΣ του σ.φ Παμακ και της ΓΣΤ Εφ.Πληροφορικής ως εκπρόσωπος της ΑΕΠ-ΕΑΑΚ (2002-2004)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μια ζωή η ίδια ιστορία αγαπητέ συνάδελφε. Μια ζωή απορώ δεν βαρεθήκατε? Η Δαπ ναι είναι η τρέντυ παράταξη, γνωστές οι μεθοδεύσεις της, όπως και της Πασπ όπως και όλων των παρατάξεων. Αλλά παρ'όλα αυτά παίρνει το 60% αυτών που πηγαίνουν και ψηφίζουν και μαζί με την πάσπ συχνά φτάνουν το 85%, όπως περίπου συμβαίνει και με τα αντίστοιχα κόμματα Πασοκ και Νδ. Ναι μερικοί βολεύονται, αλλά και μερικοί απλά δεν συμφωνούν με την ιδεολογία σας. Άντε και κάνατε αποχή.... Τι καταλάβατε?? Μια ζωή η ίδια ιστορία όπως και με τις καταλήψεις! Φταίει η Δαπ που χάσαμε την 2πλη εξεταστική! Όμως αυτή οι άνθρωποι που ψήφισαν τότε κατάληψη (1500 άτομα) ήταν κάποιοι που είχαν ψηφίσει Δαπ φίλε μου! Δεν άκουσα ποτέ ένα μπράβο σε αυτά τα άτομα που δεν είναι κολλημένα στην παράταξη τους, έχουν βούληση και ξέρουν πότε και τι τους συμφέρει.

    Επιτέλους ξεκολλήστε από τις παρατάξεις... και κάντε το καλό του τμήματος σας. Για να αποδείξετε ότι φταίνε οι Δαπίτες δεν κάνετε τίποτα. Αποχή και τέλος! Δεν είναι έτσι.

    Και κλείνω και λέω .... ναι φταίνε οι Δαπίτες και οι Πασπίτες φίλε μου που ψηφίσανε υπέρ του λανθασμένου προσώπου. Εσύ που ήξερες το σωστό γιατί δεν ψήφισες? Μόνο και μόνο για να αποδείξεις ότι η διαδικασία είναι λανθασμένη ή για να ρίξεις το βάρος στους άλλους 2? Μα αν ερχόντουσαν ακόμη 100 άτομα ίσως ήταν διαφορετικά τα αποτελέσματα!

    Έλεος με τις παρατάξεις... ας ψηφίσουμε μία φορά ατομικά όλοι μας. Είναι για το συμφέρον όλων μας να βγει ένας σωστός πρόεδρος! Η διαδικασία μπορεί να αλλάξει και με άλλους τρόπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για το σχόλιο «Ο μύθος της καθολικής ψηφοφορίας»

    Αγαπητέ Δ. Χατζηκώστα
    Επειδή δεν είναι στις προθέσεις μου (αυτές οριοθετούνται στην προμετωπίδα του Ιστολογίου) να εμπλακώ σε ατέρμονες συζητήσεις περί προοδευτικών (καθηγητών ή φοιτητών) εγκλωβισμένων σε ένα χώρο που προσδιορίζεται από τις συντεταγμένες μιας κατακερματισμένης αριστεράς, όσο πιο σύντομα και επιγραμματικά γίνεται, θέλω δημόσια να σε καταγγείλω για τα εξής:
    1. Κρίνεις την καθολική ψηφοφορία με βάση το αποτέλεσμα με τρόπο απαράδεκτο. Και το κάνεις όχι μόνο για να χλευάσεις όσους συμμετείχαν ή δεν τους άρεσε το αποτέλεσμα (αυτό δημόσια οι της παράταξής σου διατυμπανίζουν ότι δεν τους ενδιαφέρει) αλλά για να συκοφαντήσεις φανερά ή με υπονοούμενα και τον «νικητή» και τον «ηττημένο». Αν έστω και στο ελάχιστο είχαν υπόσταση όσα καταγγέλλεις περί απουσίας ή αυταρχικής συμπεριφοράς όφειλες (ως συνεπής αγωνιστής και σταθερός διεκδικητής) να το έχεις πράξει όταν επί σειρά ετών ήσουν όπως λες εκπρόσωπος φοιτητών στη ΓΣ του Τμήματος και μέλος του ΔΣ του συλλόγου φοιτητών του ΠαΜακ. Το ξέρεις πολύ καλά ότι καλείστε, όταν κρίνεται για εκλογή ή εξέλιξη ένα μέλος ΔΕΠ, να εκφράσετε τη γνώμη σας για το διδακτικό έργο του. Και λέω όφειλες για έναν παραπάνω λόγο: επειδή διατυμπανίζετε ότι στα όργανα διοίκησης μετέχετε για να καταγγέλλετε κι όχι για να συμμετέχετε στη λήψη αποφάσεων.
    2. Κρίνεις το αποτέλεσμα της καθολικής ψηφοφορίας με τρόπο ανεπίτρεπτο.
    Όχι μόνο αποσιωπάς το γεγονός ότι είναι ένα αποτέλεσμα μιας διαδικασίας που διήρκεσε πάνω από οκτώ μήνες (διάστημα στο οποίο δεν δείξατε την παραμικρή ανησυχία για το τι γίνεται στο Τμήμα) αλλά και γιατί αλλοιώθηκε από σας τους ίδιους όταν τον Ιούνιο μπήκατε και σπάσατε τις κάλπες. Δεν δικαιούσαι να μας καλείς να φανταστούμε τί θα γίνει από δω και πέρα στο Τμήμα με έναν «αυταρχικό» Πρόεδρο τη στιγμή που αυτός, αν αφήνατε να γίνουν κανονικά οι εκλογές, δεν ήταν καν υποψήφιος. Και μιλάς κι από πάνω για ευθύνη και αθώες περιστερές! Και τελείως υποκριτικά, για «τρίλημα» το μήνα Φεβρουάριο ενώ τον Ιούνιο δεν υπήρχε καν δίλημμα και η στάση αρχής δεν ήταν αποχή αλλά σπάσιμο της κάλπης.
    3. Παρόλο που τόσα χρόνια απείχατε από την εκλογή Προέδρου/Πρύτανη όταν αυτή γίνονταν με εκπροσώπους που ορίζονταν από το ΔΣ του συλλόγου φοιτητών του ΠαΜακ (και όχι του Τμήματος…) δεν θα είχες διανοηθεί φαντάζομαι (ή είχες;) να μπείτε και να σπάσετε την κάλπη. Και τώρα που η συμμετοχή έγινε καθολική, με δεδομένη την αδυναμία/δυσκολία να αντιπαρατεθείτε ουσιαστικά στις τροπολογίες Γιαννάκου, τα «αριστερά» σας αντανακλαστικά σάς ώθησαν σε φασιστικού τύπου πρακτικές. Και δε φτάνει αυτό αλλά προβάλετε αστειότητες - τον Ιούνιο λέγατε ότι αποτρέψατε με την ενέργειά σας εκείνη τη νοθεία που θα γίνονταν από συμφοιτητές σας που είχαν οριστεί στην εφορευτική επιτροπή! και τώρα αυτά τα ανεκδιήγητα που μας λες περί του αποτελέσματος.

    Είσαι αφελής αν νομίζεις ότι τα κριτήρια για να χαρακτηρίσουμε άξιο-ανάξιο ή προοδευτικό-αντιδραστικό έναν καθηγητή είναι αυτά που βάζεις. Και πολύ περισσότερο αν νομίζεις ότι «τα κεντρικά ζητήματα» στα οποία θα κριθεί η στάση του καθενός μας είναι αυτά που καθορίζεις. Δεν είναι του παρόντος ούτε και ο κατάλληλος χώρος να επεκταθώ περισσότερο.

    Σίγουρα οι εμπειρίες σου ως αποφοίτου του τμήματος στο χώρο εργασίας μπορούν να συμβάλλουν στη διαμόρφωση απόψεων/θέσεων για το μέλλον του τμήματος και τα σχόλιά σου (θα) είναι ευπρόσδεκτα. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι συγκεκριμένες ιδέες για τη σωστή λειτουργία και αναβάθμιση του Τμήματος και όχι ατελείωτες συζητήσεις για «ριζική αλλαγή» και πώς την εννοεί ο καθένας μας (εδώ που έχει καταλήξει το Τμήμα είναι πολυτέλεια κάτι τέτοιο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. O κ. Στεφανίδης τα είπε όλα νομίζω. Μας κάλυψε απόλυτα. Ελπίζω και εύχομαι του χρόνου να ξαναβάλετε υποψηφιότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή